YOZGAT SORGUN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

YOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİ

YOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİ

"Köyde Okuma Etkinlikleri" için talepler hiç kesilmiyor. Yozgat'ın merkeze bağlı bütün köy okullarında en az bir kez gerçekleştirildikten sonra gelen talepler üzerine ilçelere bağlı köy okullarında da düzenlenmeye devam ediliyor.

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA'nın öncülük ettiği "Köyde Okuma Etkinlikleri" programının 34'üncü ve 35'incisi, 22 Nisan 2022 Cuma günü Sorgun'un Gülşehri Beldesi'ne bağlı mahalle statüsündeki köylerden Keser Köyü'ndeki Şehit Mehmet Ünal İmam Hatip Ortaokulu ve Çötelli Köyü'ndeki Gülşehri Çötelli Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliklere Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA ile birlikte YOBÜ Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER de katıldı ve destek verdi. Gün boyunca "Keser'den de Ali KUŞÇU çıkabilir" ve "Çötelli'den de Fuat SEZGİN çıkabilir" metaforik başlıları yanı sıra "Ben de yaparım" başlığı etrafından öğrencilerle söyleşiler yapan akademisyenler, "Okulda ve Çevrede Proje Yapmak" başlığı altında öğretmenler ile de bilgi ve birikimleri ışığında düşüncelerini paylaştılar.

KESER KÖYÜ'NDE ÖĞRENCİLER COŞTU

Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA önce Keser Köyü'ndeki İlkokul öğrencileri ile bir araya geldi. Onlarla neşeli bir iletişim kurarak çevreden yetişen ağaç ve bitkilerden sohbet açarak, yeni şeyler öğrenmenin ve farklı yerler görmenin önemine dönük bilgiler paylaştı. Ortaokul öğrencileriyle de bilim okuryazarlığı ve teknoloji okuryazarlığı yönünde farkındalık oluşturarak öncü bilim insanlarından örnekler verdi ve öğrencilerin sorularına cevap verdi. Öğrencilerin eğlenceli buldukları söyleşilerde molekül patlaması gibi temel bilimlerden meslek seçimine varıncaya kadar farklı konularda ilginç sorular sordukları gözlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER ise ortaokul öğrencileriyle yaptığı söyleşilerde yeni teknolojik gelişmeleri, yapay zeka teknolojilerini anlattı. Sanal gerçeklik gözlüğüyle çocukların farklı teknolojileri tanımasına ve bunun hayatımızda oluşturduğu değişiklerden bahsetti. Öğrencilerin oldukça fazla dikkatini çeken sanal gerçeklik gözlüğüyle öğrenciler farklı uygulamaları deneme fırsatı buldu. Öğrencilerin TÜBİTAK projelerine olan ilgisi ve köy okullarında eğitim gören çocukların sunmuş oldukları farklı proje fikirleri aslında köy okullarında yetişen öğrencilerin ne kadar geniş hayal gücüne sahip olduğunu gösterdi.

ÇÖTELLİ KÖYÜ'NDEKİ ÖĞRENCİLER HEYECAN İÇİNDEYDİ

Akademisyenlerin ziyaretleri, Çötelli Köyü'ndeki öğrencileri hem heyecanlandırdı hem de mutlu etti. Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA'nın şakacı tutumu ve öğrencilerin kendilerini rahat hissederek sorular sorması, bilgiler paylaşması, hayallerini ve ileride yapmak istediklerini rahatça ifade etmesi onları rahatlattı ve mutlu etti. BÖYÜKATA, öncü bilim insanlarından örnekler vererek bu okullarda eğitim gören çocukların arasından insanlık için faydalı çalışmalar yapacak öncü kişilerin çıkabileceğini anlattı.

Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER'in güncel hayattan ve teknolojik gelişmelerden örnekler verip neler yapabilecekleri konusunda öğrencileri konuşturması zihin açıcı nitelikteydi ve onları düşünmeye sevk etti. Yapay zekayla patates toplama makinesi, akıllı mandıra sistemleri, akıllı perde, hastalık tespiti yapan saat gibi birçok farklı proje fikrinin yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinden gelmesi aslında onların ne kadar teknolojiyle iç içe olduklarının göstergesi olarak değerlendirildi. Öğrencilerin hayal güçlerine dokunulduğunda aslında onların ne kadar farklı fikirlere sahip olduğunu da akademisyenler bu gezilerde görme fırsatı buluyorlar.

HEDİYE KİTAPLAR VERİLDİ

Öğrencilere dağıtılmak ve okulda değerlendirilmek üzere gittikleri yerlere hediye kitaplardan da götürmeye çalışan akademisyenler; Türk Eczacıları Birliği'nin Gürbüz Eczanede yayını, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yayınları, Kayseri Bilim Merkezi'nin Günlük Hayatımızda Bilim yayını ve kitaplardan oluşan hediyeleri de teslim ettiler.

Bu vesileyle, İsler Yayınları sahibi Mehmet İŞLER ve CEO'su Emir ÇETİNKAYA, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail KOCAÇALIŞKAN, Kâşif Çocuk Yayınları İmtiyaz Sahibi Emrullah KÖKER, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Dr. İbrahim ERDOĞAN, Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri Evi Başkanı Suat AĞAN, emekli öğretmen Selami TANOĞLU ve Yavuz YILMAZ, Eczacı Mehmet Ali ÇAKIR, İstanbul'dan Halil Vedat Fıratlı İlkokulu Müdür Yardımcısı Bülent YILMAZ, Yozgat Müftülüğü'nden Leyla DURMAZ ve Eğitimci-Yazar Öğretmen Metin METE ile farklı meslek mensubu gönüllülere de gıyabında teşekkür edildi.

"KÖY KOLEJİ" DE ANLATILDI

Köy okullarının avantajlı yanlarından ve yeni öğretmen profilinden hareketle "Köy Koleji" düşüncesini gittiği okullarda paylaşan Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, öğretmenlere proje tabanlı çalışmaların, STEM uygulamaları ve okulun bulunduğu çevrede gelişime destek açısından önemini izah etti. Öğretmenlerin bireysel birikimleri ile görev yaptıkları okullar ve yöre açısından sunabilecekleri yenilikçi katkılara değindi. Birebir eğitim verdiklerini öğretmenlere hatırlatarak, öğrencilerin mizacında var olan özgün yanların açığa çıkartılması bakımından öğretmenlerin sorumluluklarını hatırlattı. Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER de öğretmenlerin proje yapmaya yönelik çalışmalarında kendilerine düşen bir şey olursa destek vermekten memnun olacaklarını ifade etti.

KATKI VERMEYE DEVAM EDECEKLER

Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA, Yozgat merkeze bağlı olan ve aktif durumda bulunan köy okullarının tamamında "Köyde Okuma Etkinlikleri" düzenlediklerine değinerek; davet edilmesi durumunda kırsaldaki bütün okulları en az bir sefer ziyaret etmeye çalışacaklarını söyledi. Akademisyenlerin bu tür ziyaretleri ve öğrencilerle buluşmaları uzun vadede çok faydalı sonuçlar doğuracağının bilindiğinin altını çizen BÖYÜKATA, kendisi dışında da pek çok akademisyenin ilgi gösterip katkı vermeye başladığını hatırlattı ve bunun sevindirici olduğunun altını çizdi.

AKADEMİSYENLER TEŞEKKÜR EDİLDİ

Akademisyenlerin köy okullarına ziyaretlerinin çok yerinde ve isabetli bir etkinlik olduğunun ifade edildiği programa ilişkin olarak, okula kadar gelerek bilgi ve tecrübeleriyle hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin aydınlatıldığı, öğretmenlerin meslek hayatını daha verimli geçirmek adına onlara yardımcı olacak kazanımlar sağlandığı, öğrencilerin akademisyenlerin derslerini çok sevdiği, vatana vefa borcunu ödercesine bir gayret sergilendiği ve bunun manevi mükâfatının olacağı değerlendirmeleri yapıldı. Bu özverili çalışmalarından dolayı, Şehit Mehmet Ünal İlkokulu / İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hakan Yücel ve Gülşehri Çötelli İlkokulu / Ortaokulu Müdürü Okşan Köşten kendilerine teşekkür etti.

Şube Müdürü Hasan BAKIR ile birlikte etkinliklere iştirak eden Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa ÖCAL, gerçekleştirilen etkinliklerin çok faydalı olduğuna ve fedakârlık gerektiren bir çalışma olduğuna değindi. Bu tür çalışmaları gerçekleştiren okul müdürlerini tebrik ederek, bütün okullarda yapılmasının faydalı olacağı yönünde değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca halkın eğitime olan olumlu duyarlılığı ile ilgili bilgiler de paylaştı. 

Musa ÖCAL, Prof. Dr. Mustafa Böyükata'nın faaliyetlerini takip ettiklerini ve çok değerli bulduklarını hatırlatarak, o sebeple de kendisine ve yanında yer alan Dr. Öğr. Üyesi Gökalp ÇINARER gibi akademisyenlere teşekkür etti.

YOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİYOZGAT MERKEZ KÖY OKULLARI VE ŞİMDİ İLÇE KÖYLERİ

Yeşilöz Mahallesi Şefaatli Cad. Hükümet Konağı 66700 Sorgun/Yozgat - 03544151068

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.